SPRENGTE BLODKAR / LASER

METODE:
Utsprengte blodkar og rød hud behandles effektivt med laser
Laser behandling regnes som gullstandarden til behandling av synlige blodkar.

VIRKEOMRÅDER:
Ansikt: Behandles meget effektivt med laser. Huden blir lett rød og hoven i et par dager. Noen av blodkarene forsvinner umiddelbart, men man må påregne 2-3 behandlinger.

Nese: På større kar på nesen må man påregne 3-4 behandlinger.

Lår/legger: Laseren har høy effekt med integrert kjøling som beskytter huden mot overoppheting. Du må regne med 2 til 4 behandlinger.

Røde kinn/rød nese og Rosacea: Behandles med pulset fargelaser. Vær obs på at huden kan bli midlertidig misfarget etter behandling. Fargeforandringen skyldes at karene sprenges. Huden normaliseres etter 4-7 dager

Rosacea: Rosacea er en svært vanlig hudlidelse som rammer i overkant av 10% av den voksne befolkning. Tilstanden starter ofte med periodisk rød hud i ansiktet, såkalt flushing. Etterhvert kan huden bli permanent rød, og det danner seg små kviselignende forandringer i områder med rød hud.

INFORMASJON OM BEHANDLINGEN:
Hvordan virker karlaserbehandling?
Laseren sender ut et intenst lys som absorberes godt i blod. Lysenergien omdannes til varme, og karene varmes opp til ca. 70-80 grader Celsius. Karveggen skades permanent, og blodkarene forsvinner gradvis i løpet av 2-6 uker.
Laserlyset når ikke dypere enn til lærhuden, og det er ingen risiko for å utvikle blodpropp eller andre skader i større kar dypere i huden.

Er resultatene varige?
Sprengte blodkar i ansikt skyldes en kombinasjon av arvelige forhold og ytre påkjenninger. Typisk er hyppige solforbrenninger, skifte mellom kald vind og varme (“furet værbitt…”). Rosacea er en meget vanlig årsak til rød hud/utsprengte blodkar. Dersom man etter behandling er forsiktig med huden, og beskytter den mot kulde og overdreven soling, øker muligheten for et varig resultat.
På lår og legger forutsetter varig resultat at man ikke har bakforliggende åresykdom, eksempelvis åreknuter eller blodpropp i lår/leggvener.

Har behandlingen bivirkninger?
De første par døgn etter behandling er huden rød og hoven. Enkelte opplever lett svie, omtrent som en lett solforbrenning i opp til 12 timer etter behandling.
Første uke etter behandling unngås klorbad og hard fysisk aktivitet. Sitt med beina høyt ved anledning. I ansikt, spesielt ved behandling av hud nært øyet, kan man få en hevelse som varer i 3-5 dager. Huden blir ikke misfarget etter behandling med mindre karene er så små at de må sprenges med korte pulser. Huden vil i så fall bli svart fordi det har lekket kokt blod ut under huden (sml. fargen på kokt blodpølse). Denne misfargingen forsvinner helt i løpet av et par uker.

Slik kan det bli: