Behandlinger

PRP Platlet Rich Plasma 

PRP (platlet rich plasma = blodplateberiket plasma) er en proaktiv behandlingsmulighet for kvinner og menn som opplever håravfall og redusert hårkvalitet. Behandlingen går ut på å stimulere hårfolliklene til økt vekst og revitalisering av håret.

En PRP-behandling vil naturlig stimulere håret ditt til økt vekst, og du vil få mer hår samtidig som du forebygger at eksisterende hår faller av.

PRP er ingen ny vitenskap og har i lang tid vært brukt innen blant annet ortopedi og sportsmedisin. Med gode resultater har PRP senere blitt benyttet til behandling av hårtap.

Til behandlingen bruker man kun pasientens eget blod, og det er derfor ingen risiko for allergiske reaksjoner. Blodet blir hentet ved hjelp av en vanlig blodprøve, og så sentrifugeres for å isolere ut det blodplateberikede plasmaet.

Etter at plasmaet er isolert blir det injisert i hodebunnen. Blodplatene inneholder flere vekstfaktorer som kan stimulere hårfolliklene til økt vekst og revitalisering. Behandlingen er en enkel og grei prosedyre.

Filler

Hva er en “filler”?
Skjønnhetsidealene forandrer seg over tid. Det samme gjelder ansiktet vårt etter hvert som vi blir eldre. Med en “filler” får du et naturlig skjønnhetsløft basert på en tynn gelè av hyaluronsyre, som forøvrig finnes i bindevevet naturlig. Geleen injiseres i huden i små mengder via en svært tynn nål. Resultatet vises øyeblikkelig.

Behandling med filler brukes til å jevne ut furer og rynker, skulpturere lepper og forme ansiktskonturer. De vanligste behandlingsområdene er glabellafurer (mellom øyenbrynene), nasiolabiale furer (fra neseroten til munnvikene) og leppene. Med en slik behandling får du et langvarig og naturlig skjønnhetsløft.

Hvordan utføres en behandling?
Under behandlingen injiseres den krystallklare gelen i huden i små mengder via en svært tynn nål. Gelen skaper volum under rynken som dermed løftes opp og jevnes ut. Ved leppeskulpturering eller forming av ansiktskonturer tilføres volum og form til det behandlede området.

Hvor lang tid tar en filler-behandling?
Det er en rask og enkel prosedyre og vil normalt ta 20-30 minutter.

Hvor lenge varer effekten?
Produktet ligger i huden i ca. 9-24 måneder – avhengig av hvilken hudtype du har og hvilket filler-produkt som benyttes. I leppene er varigheten ca. 6-20 måneder.

Er det noen bivirkninger med behandlingen?
Et filler-produkt består ofte av et naturlig stoff som vi allerede har i huden vår. Det inneholder ingen stoffer fra dyreforsøk og fremkaller ikke allergiske reaksjoner. Betennelse er meget sjelden (ca. 1 av 2000 tilfeller).

I forbindelse med selve stikket kan man bli litt øm, hoven og rød i noen dager, men dette går alltid over. Man kan også oppleve midlertidige blåmerker i noen få dager etter behandlingen (som evt. kan sminkes bort).

Hvem kan bruke det?
I prinsippet kan alle bruke det. Imidlertid må man vente hvis man har infeksjon eller spesielle utslett i huden der du skal behandles. Hvis du er usikker på om du kan få produktet kan du ringe og snakke med legen eller sykepleieren vår om dette.

Gjør det vondt?
De fleste synes injeksjonene er relativt smertefrie. Det kan stikke litt – omtrent som et myggstik. Om du vil, kan en bedøvelseskrem påføres området som skal behandles.

Hvor raskt får jeg se resultatet?
Resultatet vises øyeblikkelig. Dersom det oppstår noe hevelse under behandlingen, vil sluttresultatet vises på sitt beste etter noen dager, når hevelsen har gått ned.

Hvordan vil jeg se ut etter en filler-behandling?
Rett etter behandling kan det oppstå en lett rødme, hevelse, ømhet og kløe på behandlingsstedet. Dette er en normal injeksjonsrelatert reaksjon. Ubehaget er forbigående og går vanligvis over etter et par dager. Rett etter en leppebehandling kan leppene hovne litt opp og vil se noe ujevne ut. Dette kan varer bare i noen dager.

Dermapen 

DermaPen er en avansert form for micro-needling, som er både er mer effektiv og mer skånsom for den som bli behandlet enn den tradisjonelle micro-needle rullen. Dette er en ny generasjon behandling som er en meget effektiv behandling som gir fantastiske resultater.DermaPen penetrerer huden ca. 90 ganger i sekundet, og har en justerbar nåledybde fra 0,25 mm. og trinnvis opp til 2,5 mm. Dette gjør at man i en og samme behandling kan behandle med forskjellige nåledybder etter hvilke områder på huden man behandler, eller avhengig av hva slags problem som skal behandles. Behandlingen setter i gang en økt produksjon av kollagen og elastin i huden, da behandlingen simulerer en «hudskade».
Behandlingen er forbundet med lite smerter, og du kan gå rett på jobb allerede dagen etter.

IPL laser 

Hva kan behandles med IPL

Energien fra IPL lyset kan fjerne uønskede sprengte blodkar og pigmentflekker. For målrettet behandlingen må legen endre innstillinger som bølgelengde og energi. IPL kan også brukes til hårfjerning, behandling av hemangiomer og visse type fødselsmerker samt hudforbedring ved solpåvirket hud.

Hvordan virker IPL

IPL sender ut et bredt spekter av lys i høy energi. En bruker et filter for å velge ut bølgelengden ønsket for problemet. Ved sprengte blodkar og Rosacea er den mest effektive bølgelengden 560 nm som tas opp av røde blodkar. Ved pigmentflekker brukes et filter på 515 nm som tas opp av pigmentet melanin. I tillegg til å velge bølgelengde kan man også styre energien som sendes inn i huden fra lav til høy og hvor lang tid denne energien sendes ut på.

Hvordan utføres behandlingen

Huden må renses og en får på en gele i området som skal behandles. Krystallen dekker et stort hudområde og kjøler ned huden. Pasienten må bruke lystette metallbriller. Legen vil gi beskjed og det sendes et lys inn i området. For pasienten kjenner man et lite stikk og huden føles varm ut. En typisk behandling vil bestå av flere slike stikk for å dekke hele området. Etter behandlingen kjøles huden med en ispose og en får på en beroligende krem. Behandling av hele ansikt tar ca. 20 minutter.

Hvem kan behandles med IPL?

Pasienter med mørk hud bør ikke behandles med IPL. Her er risikoen for pigmentflekker økt. Ved lysere hudtyper er behandlingen veldig trygg.

Cellulitter

Cellulitter /appelsinhud, er de typiske ujevnhetene i underhudsfettet som kvinner får på lår, sete og mage. (Cellulitter må ikke forveksles med hudinfeksjonene cellulitis (cellulitt)).

Vi har 3 typer cellulitter:

Fibrøs cellulitt – synes kun ved klemming
Vann-cellulitt – synes kun når du står oppreist, eller når du klyper i huden
Fett-cellulitt – synes når du står, ligger og klyper i huden
Cellulitt er et komplekst problem, og skyldes flere årsaker.

Kvinner har en hudstruktur med stående fettkammer under huden, mot menn som har en tykkere hud og bindevevsdrag som ligger i kryss under huden.

Kvinner har flere fettceller enn menn og cellulitt påvirkes av hormonelle variasjoner.

Permanent fettfjerning / coolsculpting 

Coolsculpting er den mest effektive fettreduksjonsbehandlingen uten kirurgi i Norge for tiden.

Fettceller blir fryst i stykker via Coolsculpting maskinen. Fettcellene gjennomgår en prosess som kalles apoptose. Dette innebærer at de krymper over tid inntil de spises av kroppens ryddeceller (makrofagene). Makrofager er de samme celler som fjerner bakterier og virus fra kroppen vår. Det er særdeles viktig å merke seg at behandlingen ikke øker fettstoffinnholdet i blod eller lever. Dette er vist gjennom de mange ulike studier som ligger til grunn for FDA godkjenningen av maskinen. Coolsculpting er en unik metode for effektiv fettreduksjon av problemområder. Den er Norges mest effektive fettreduksjonsbehandling uten kirurgi. Studier på over 7000 personer viser en gjennomsnittlig fettreduksjon på 20-40 % på en behandling. De første tegn på at fettcellene er i ferd med å forsvinne ses etter 3-4 uker. Deretter skrumper de lokale fettområdene inn i løpet av de neste 3-4 måneder.

Samme område kan behandles 2 ganger samme dag og kan da gi en reduksjon på inntil 60 %.